Mikä on DNS

Domain Name System (DNS) on Internet Engineering Task Force (IETF)-standardin nimipalvelin, jonka avulla tietokone voi rekisteröidä ja ratkaista verkkotunnusnimiä. DNS on mahdollistaa verkkotunnuksen käytön www-sivuille riippumatta numeerisestä IP-osoitteesta.


Toisin sanoen, DNS on järjestelmä, joka muuntaa verkkotunnukset IP-osoitteiksi. Tämä on tarpeen, koska tietokoneet käyttävät vain IP-osoitteita keskustellessaan ja me ihmiset taas muistamme helpommin sanat kuin pitkät numerosarjat. Ilman DNS:ää , Internetin käyttö olisi todella epämukavaa. DNS:llä on siis erittäin tärkeä tehtävä. Voit kuitenkin joskus saada virheilmoituksen kun yritit päästä johonkin Internet osoitteeseen.


Tämä voi johtua esimerkiksi DNS palvelimen ongelmasta, koska se ei onnistunut muuttamaan nimeä IP-osoitteeksi. Tällaisia ongelmia voivat aiheuttaa muunmuassa seuraavat.* DNS-palvelin ei ole käytössä.
* IP-yhteys katoaa ja siten DNS ei voi ratkaista
* DNS välimuisti myrkytykset.
* Sivuilla päivitys käynnissä.


On olemassa useita tapoja saada selville, toimiiko järjestelmä oikein?. Voit käyttää nslookup – komentoa ja tarkistaa nimenselvityksen. Nslookup-komennon avulla voidaan löytää eri yksityiskohtia, jotka liittyvät tiettyyn DNS (Domain Name System), kuten IP-osoitteet ja MX-tietueet


 

Easy Adsense