Kaapelimodeemi vs. ADSL - Kumpi on parempi?

Internetin yleistyessä, yksi yleisimmistä kysymyksistä kuuluukin: kumpi on parempi, kaapelimodeemi vai DSL? Varmaa vastausta tähän ei ole. Moni tekijä tulee ajankohtaiseksi internetyhteyttä valitessa. Riippumatta siitä, valitsetko kaapeli, ADSL tai jopa satelliitti-yhteyden, se tulee olemaan moninkertaisesti parempi kuin vanhanajan puhelinverkkoyhteys ja nautit enemmän internetin käytöstä.


ADSL (Digital Subscriber Line)

Aivan kuten nykyiset soittoyhteyttä modeemi, DSL hyödyntää olemassa olevat kuparilanka puhelinlinjan toimittamaan tietoja suurella nopeudella. Saadakseen DSL, tarvitset seuraavat:

- Lankapuhelinlinjan

- ADSL-modeemi (joka yleensä tulee liittymän mukana)

- Verkkokortti tietokoneeseen.

- ADSL liittymä palveluntarjoajalta.

Yksi tärkeä tekijä, joka vaikuttaa ADSL-yhteytesi toimivuuteen on etäisyys kodin tai toimiston ja palveluntarjoajan keskuksen välillä. Mitä kauempana asut keskuksesta, sitä heikompi signaali on, joka tietenkin vaikuttaa yhteyden nopeuteen ja luotettavuuteen. Yhteyden nopeutta valitessa kannattaa kysyä operaattoriltasi välimatka keskukseen.

ADSL nopeusluokat vaihtelevat tänäpäivänä 256 kbps ja 24 Mbps välillä. Yleisesti, mitä nopeampi yhteys, sitä kalliimpi se on. Kuukausihinnat vaihtelevat noin 15€ - 60€ välillä.


:: Plussat ::

- Suhteessa halvempi kuin kaapelimodeemi

- Voit puhua lankapuhelimeen samalla kun käytät internettiä

:: Miinukset ::

- Hitaammat nopeudet kuin kaapelissa

- Nopeus kärsii asunnon ja keskuksen välimatkan kasvaessa


Kaapelimodeemi

Suosittelemme kaapelimodeemi yhteyttä. Kaapelimodeemit käyttävät samaa koaksiaalikaapelia kuin kaapelitelevisiotkin. Saadakseen kaapelimodeemi-yhteyden, tarvitset seuraavat:


- Sinun tulee asua kaapelitaloudessa. Ja ottaa kaapelimodeemiyhteys sinun kaapelitv-operaattoriltasi.

(Jos esimerkiksi asut Welhon alueella niin et voi ottaa Elisan kaapelimodeemia)

- Kaapelimodeemi (joka yleensä tulee liittymän mukana)

- Verkkokortti.

Toisin kuin ADSL, kaapelimodeemi-yhteyden toimivuus ei riipu välimatkasta keskukseen. Kaapelimodeemi yhteyden nopeusluokat vaihtelevat 600kbps - 100Mbps välillä. Hinnat ovat suurinpiirtein samaa luokkaa ADSL yhteyden kanssa.

 

Easy Adsense